Тих поход в подкрепа и памет на децата, борещи се или борили се с рака премина през центъра на Добрич. Множество ученици и родители бяха дошли пред “ Стара къща“ за да подкрепят инициативата. С плакати в ръце „Не на детската смъртност в страната“, „Живот за децата на България“ и др. младите хора изразиха своята подкрепа към онези малки смели сърца, които всеки ден се борят за живота и заявиха, че нуждата от намеса на държавата за решаване на проблема с онкологичните заболявания е крещяща.
Стела Илиева, организатор на похода заяви, че раковите заболявания се разпространяват със силата на грип. „Ние губим най-ценното – децата си, а родителите им умират живи заедно с тях и никой не обръща внимание“, допълни тя.
В подкрепа на инициативата се включи и малкия Ники от Добрич, заедно със своята майка. За него бяха събрани средства за лечение в чужбина.
Походът продължи до „Свобода“, там бяха пуснати балони в памет на жертвите на коварната болест. Такива походи в същия ден и час се проведоха и в други градове на страната.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*